Seinäjoen Itikanmäen Kalevan navetta taipuu moneksi!

14.12.2015 ConnectingTalents

Sibeliuksen sävelet tavoittivat Peabin asiakkaat ja muun yleisön Seinäjoen Itikanmäen Kalevan navetassa torstai-iltana, kun Sväng plays Sibelius soitti ja juhlisti säveltäjämestari Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta. Taideyliopisto Sibelius-Akatemia oli jo toistamiseen Itikanmäellä, sillä syksyllä se esitti asuntonäyttötilaisuuden yhteydessä musiikkiteoksen Seinäjoen kaupungista.

lue lisää...

Itikanmäelle on hyvät kulkuyhteydet monelta suunnalta

31.5.2013 ConnectingTalents

lue lisää...

Itikanmäki rajautuu rauhallisen Seinäjoen rantaan

31.5.2013 ConnectingTalents

Itikanmäki rajoittuu toiselta sivustaltaan Seinäjoen jokirantaan kävelymatkan päähän rautatieasemasta. Alueen toisella puolella kohoaa kaupunkikuva kerrostaloineen ja liikekeskuksineen. Toisella puolella avautuu kultturillisesti merkittävä lakeusmaisema.

lue lisää...

Peabin tarina

6.5.2013 ConnectingTalents

Harva teini-ikäinen uskaltaa heittäytyä yrittäjäksi, mutta veljekset Erik ja Mats Paulsson olivat aina olleet keskivertoa rohkeampia. Elettiin vuotta 1959 kun nuoret ruotsalaisveljekset perustivat ensimmäisen yrityksensä. Yhtiö, joka myöhemmin sai nimen Peab, keskittyi aluksi jätekuljetuksiin ja maatalouskoneisiin, mutta ajan myötä siitä tuli rakennusyhtiö. Nuoresta iästään huolimatta skoonelaisilla veljeksillä oli tarmoa ja visioita, ja yhtiö kasvoi tasaista tahtia seuraavat vuosikymmenet.

lue lisää...

Seinäjoen Itikanmäki kierrätykseen

8.10.2012 ConnectingTalents Purkutyöt Kierrätys

Seinäjoen kautta aikojen suurimmassa purkuprojektissa kierrätetään tuhat rekallista purkujätettä. Vain 5 % jätteestä päätyy kaatopaikalle.

lue lisää...

Seinäjoella tehtiin historiaa

6.6.2012 ConnectingTalents Sopimus Purkutyöt Lehdistötiedote

Peab allekirjoitti Atria Oyj:n entisen tehdasalueen purku-urakan. Alueen purkutyöt ovat käynnistyneet asbestipurkutöillä.

lue lisää...

Seinäjoen Itikanmäki Peab Oy:n omistukseen

28.3.2012 ConnectingTalents Lehdistötiedote

Peab Oy on ostanut tänään Itikka Osuuskunnalta Seinäjoen Itikanmäen vahan tehdasalueen. Lisäksi kaupassa on sovittu, että Atria Oyj luopuu vuokraamistaan tiloista ja lopettaa toiminnan perinteisellä Itikanmäen alueella. Alueella on vielä ollut käynnissä Atrian rasvatehdas.

lue lisää...

Itikanmäen arkkitehtuuri- kutsukilpailu ratkaistu

10.10.2010 ConnectingTalents

Seinäjoen pohjoisen kantakaupungin Itikanmäkeä on ryhdytty uudistamaan edustavaksi ja viihtyisäksi asuinalueeksi. Tavoitteena on koko Itikan alueen muuttaminen eläväksi ja kaupunkimaiseksi asumisen, työpaikkojen ja kulttuurin kaupunginosaksi. Alueen suunnittelusta järjestettiin arkkitehtuurikutsukilpailu 4.6.–17.9.2009.

lue lisää...

Itikanmäestä edustava ja viihtyisä asuinalue

1.1.2010 ConnectingTalents

Seinäjoen pohjoisen kantakaupungin Itikanmäkeä on ryhdytty uudistamaan edustavaksi ja viihtyisäksi asuinalueeksi.

lue lisää...